Craig's Blog

Hier geef ik mijn mening. Don't like it? Don't read it!

Als ZZP’er locatie onafhankelijk werken: wat zijn de voor- en nadelen?

Een van de voordelen van een bestaan als ZZP’er is dat je locatie onafhankelijk kunt werken. Je hebt geen vaste werkplek, maar kunt aan de slag waar je wilt. Voor jou geen bestaan als kantoormedewerker die elke dag met de auto of trein naar dezelfde plek moet reizen. Zie jij het helemaal zitten om locatie onafhankelijk te werken? Lees dan dit artikel en bereid je goed voor!

De voor- en nadelen van locatie onafhankelijk werken

locatie zzpLocatie onafhankelijk werken geeft je een gevoel van vrijheid. Het brengt echter wel bepaalde kosten met zich mee. In Nederland moet je soms een huurplek betalen of is het kopen van koffie of drankjes verplicht. Natuurlijk kun je gratis een koffietentje gaan zitten, maar daar is het vaak erg rumoerig. Bovendien zitten de tafeltjes en stoeltjes na een paar uur werken niet echt comfortabel meer.

Aan de andere kant ontmoet je tijdens het werken op een locatie buitenshuis vaak andere freelancers. Zogeheten co-working plekken, waar allerlei ZZP’ers samenkomen, worden steeds populairder. Je kunt er meteen een beetje netwerken en sociale contacten opdoen. Populaire co-workingplekken zijn onder andere:

Bespaar op kosten in het buitenland

Wil je het koude Nederland graag verruilen voor tropische temperaturen? Je bent zeker niet de enige. Wel zul je als ZZP’er in het buitenland de kosten van je accommodatie moeten betalen. Dit kan vaak duurder uitvallen dan gedacht. Wel kun je besparen op je accommodatie door gebruik te maken van een aanbieding of door je huis te verhuren via Airbnb. Sommige zelfstandig ondernemers doen zelfs aan huizenruil. Met een beetje creativiteit kun je ver komen.

Boek niet meteen voor een lange periode

Je ziet het al helemaal voor je: op een zonnige bestemming in het buitenland achter de laptop hard aan het werk. Vergeet echter niet dat de realiteit soms anders uitpakt. Zo ontdek je pas ter plekke of je internetverbinding echt goed is. Zodoende kun je als beginner het beste voor een korte periode boeken. Wanneer je eenmaal op de bestemming bent zie je of de accommodatie echt in orde is. Eventueel zou je dan een periode kunnen bijboeken.

Zelfdiscipline is noodzakelijk

Als ZZP’er locatie onafhankelijk werken is afwisselend en geeft je een gevoel van vrijheid. Je kunt bij wijze van spreken iedere dag ergens anders gaan zitten. Onthoud wel dat je er voor een flinke portie zelfdiscipline voor nodig hebt. Dit kan lang niet iedereen, en het buitenland biedt natuurlijk nog meer afleidingen. Sta daarom elke dag op dezelfde tijd op en maak een schema voor jezelf. Hoeveel uur per dag wil je werken, en doe je dit liever ’s ochtends of ’s avonds? Of je nu ergens in Nederland werkt of in het buitenland: we wensen je veel succes!

Craig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven