Craig's Blog

Hier geef ik mijn mening. Don't like it? Don't read it!

Drie mooie en onbekende musea in Amsterdam die je zeker eens moet bezoeken

Amsterdam heeft zoveel te bieden, en het kan soms overweldigend zijn om te beslissen welke musea je moet bezoeken. Iedereen kent de grote musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, maar wat dacht je van de wat minder bekende pareltjes in Amsterdam? Hieronder vind je drie van mijn favoriete, mooie en onbekende musea in Amsterdam die zeker een bezoekje waard zijn.

Museum Van Loon

Het Museum Van Loon ligt aan de Keizersgracht en is gevestigd in een prachtig pand uit de 17e eeuw. Het museum is vernoemd naar de familie Van Loon die hier ooit woonde. Het interieur van het museum is nog steeds in originele staat en geeft je een goed beeld van hoe de rijke Amsterdamse elite in de Gouden Eeuw leefde. Het museum heeft ook een mooie tuin waar je even tot rust kan komen en genieten van de mooie omgeving. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen in de keuken en de bedstee op de bovenverdieping.

FOAM

FOAM staat voor Fotografiemuseum Amsterdam en is gelegen aan de Keizersgracht. Het museum heeft wisselende tentoonstellingen met werk van zowel bekende als onbekende fotografen. Het is een prachtig museum dat volledig gewijd is aan de kunst van de fotografie. Het gebouw zelf is ook een bezoekje waard, met prachtige hoge plafonds en een mooie binnenplaats. Het is een ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en je te laten inspireren door de kracht van fotografie.

Amsterdam Pipe Museum

Het Amsterdam Pipe Museum is gevestigd in een prachtig pand aan de Prinsengracht. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van de pijp en heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 31.000 pijpen uit de hele wereld. Het museum geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van het roken, en het is zeker een unieke ervaring om de verschillende soorten pijpen te zien en de verhalen erachter te ontdekken. Het museum heeft ook een leuke winkel waar je een pijp kan kopen als souvenir.

Craig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven