Craig's Blog

Hier geef ik mijn mening. Don't like it? Don't read it!

De 3 beste theewinkels in Amsterdam

Amsterdam staat bekend als de stad die individualiteit viert en eigenzinnigheid aanmoedigt. Verveling is ook ver te zoeken in Amsterdam. Wat heel sterk groeit in populariteit, zijn de theewinkels. Wij hebben de 3 beste voor je gevonden.

1. YoYo Fresh Tea Bar

YoYo Fresh Tea BarHet eerste wat je opvalt als je deze theewinkel binnenkomt, is het interieur. Er zijn overal schattige decoraties. Wing is de eigenaar van YoYo! Fresh Tea Bar; hij is een IT-specialist, theeliefhebber en ondernemer. De theewinkel werkt niet alleen samen met Lipton thee en Ambar Thee, ook de kleine spulletjes in de winkel vloeit voort uit een samenwerking met Asia Station. De twee samen vormen een geheel nieuwe conceptstore, zoals we tegenwoordig overal zien. Gecombineerde winkels van voedsel en detailhandel zie je meer en meer verschijnen in Euopa. Het lijkt een echte trend, eentje die inmiddels ook voet aan wal heeft gezet in Amsterdam.

Wanneer je op zoek bent naar de beste thee, dan is YoYo de plek waar je moet zijn. Het belangrijkste in deze winkel is de thee. Het drankje moet correct worden uitgebalanceerd met de toegevoegde smaken van de keuze van de klant, iets dat niet gemakkelijk is om te doen. Het creëren van de juiste smaak is ook een lang en doordacht proces en niet iets dat je ‘gewoon’ oproept.

Ga je binnenkort langs, dan zijn de Hong Kong Milk Tea en de Watermelon Perfection Tea een absolute aanrader. Beide theesoorten zijn met trots door Wing zelf gemaakt. Zo worden de tapiocaparels tot in de puntjes gemeten en wordt elke ongekookte, te gaar geworden of een uur oude batch direct weggegooid. Elke thee die je hier geserveerd wordt, barst van smaak.

2. Jen’s Bing

Jen's BingJen’s Bing staat bij de Nederlandse bevolking bekend als de meest authentieke Taiwanese keuken in de hele stad, maar ook bij Taiwanese reizigers en expats! Jen’s Bing biedt een menu voor zowel eten als drinken en is een van de beste plaatsen waar theeliefhebbers kunnen genieten van hun favoriete drank.

Ook al is het aanbod niet zo gevarieerd als op andere plaatsen, de Brown Sugar Boba Milk is een van de bestsellers. Ook de Taro Bubble Tea is het proberen waard!

3. Jackie Cha

Een van de meest recent geopende theewinkels in Amsterdam is Jackie Cha. Jackie Cha is een huisgemaakt merk dat nog geen fysieke winkel in de stad heeft, maar wel een online bezorgservice biedt. Het is dé favoriet van theeblogger Janneke.

Dit is perfect voor iedereen die op hotel of thuis naar een thee hunkert en zich te comfortabel voelt om de deur uit te gaan om een ​​kopje te halen. Bovendien richt het concept van Jackie Cha zich op milieuvriendelijk zijn – in plaats van plastic bekers en plastic rietjes te gebruiken, worden in plaats daarvan glazen potten met metalen doppen en bamboevezelrietjes gebruikt; en om het kopje unieke thee compleet te maken, maakt Jackie Cha zijn eigen tapiocaparels, gebruiken ze authentieke en verse thee, vers fruit en andere hoogwaardige ingrediënten. En om het plaatje compleet te maken, wanneer je hier thee bestelt, draag je je steentje bij aan het redden van schildpadden!

Craig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven