Craig's Blog

Hier geef ik mijn mening. Don't like it? Don't read it!

De beste wijnwinkels van Amsterdam

Voor de echte levensgenieters kan een goed glas wijn niet ontbreken. Het mag niet gemist worden bij een heerlijk diner, een goede fles wijn valt altijd in de smaak als cadeau en het is de ideale afsluiter van een lange werkdag. Om een goede fles wijn te kopen, kun je het beste naar een van de vele wijnwinkels. Daar kunt u advies krijgen over een passende wijn bij elke gelegenheid en voor ieder budget. Bent u een dagje in Amsterdam en op zoek naar een mooi souvenir, bezoek dan vooral eens een wijnwinkel, aangezien deze daar in overvloed aanwezig zijn. In dit artikel krijgt u voorbeelden van een aantal van de beste wijnwinkels.

wine en roses amsterdamWine & Roses

Deze Amsterdamse wijnwinkel is gespecialiseerd in kleine producenten die ambachtelijk te werk gaan. Dat merkt u direct aan de kwaliteit van de wijn. Zo zijn velen biologisch en vertellen ze elk een bijzonder en eigen verhaal. In deze wijnwinkel staat de service voorop.

U kunt rekenen op advies van de wijnexperts die er werkzaam zijn en is er voor iedere portemonnee een groot aanbod. Daarnaast is er de mogelijkheid ongeopende flessen om te ruilen, als u tot nader inzien toch niet overtuigd bent van uw aankoop. Leuk extraatje: in iedere maand is er op de eerste zaterdag in de middag een wijnproeverij waaraan u kunt meedoen.

Bilderdijk Wijnhuys AmsterdamBilderdijk Wijnhuys

Deze gezellige wijnwinkel in Amsterdam Oud West is gespecialiseerd in het geven van passend advies voor iedereen. Of u nu veel weet van wijn of net de wijnwereld aan het ontdekken bent, in Bilderwijk Wijnhuys wordt u zonder probleem verder geholpen.

Het aanbod van de winkel is gespecialiseerd in eerlijk geproduceerde wijnen en gebaseerd op eigen import. Inmiddels hebben de eigenaren een aanbod gecreëerd van meer dan 500 wijnen uit zestien landen. Voordat een wijn in het assortiment wordt opgenomen, wordt het eerst uitvoerig getest door professionele wijnkenners. U kunt zowel de fysieke als de online winkel bezoeken.

Bilderdijk heeft wijnen van zowel de bekendste wijnhuizen ter wereld als van meer obscure bio-telers en chateaus. Spreek uw verkoper aan, en hij gidst u graag door het hele gamma!

The Wine Spot AmsterdamThe Wine Spot

Deze eigenzinnige wijnwinkel in Amsterdam is een must als u in de stad bent. Zodra u de winkel binnenstapt, merkt u de fijne sfeer die er hangt.

Het motto van The Wine Spot is duurzaamheid, originaliteit en bovenal drinkbaarheid. De prijs-kwaliteit verhouding is hier zeer belangrijk. Heeft u een beperkt budget, dan is dat geen probleem. Zo is er een breed aanbod aan wijnen tot 15 euro. De focus ligt hier niet op de meest bekende wijnen en er gaat veel aandacht uit naar wijnen uit minder vanzelfsprekende landen. Dat is zeer interessant, want landen als Oostenrijk en Spanje hebben net als Frankrijk zeer goede wijnen in de aanbieding.

wijnhuis amsterdamWijnhuis

Deze relatief nieuwe wijnwinkel vlakbij het Vondelpark is zeker een bezoekje waard. Er worden hier regelmatig proeverijen en cursussen gegeven. De winkel beschikt over veel ruimte en glas-in-lood ramen wat bijdraagt aan de bijzondere sfeer.

Het aanbod aan wijnen is Europees, maar de nadruk ligt op droge wijnen uit Duitsland. Vaak worden er nieuwe en onbekende wijnen aan het assortiment toegevoegd. Er valt dus veel te ontdekken in deze winkel.

Craig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven