Craig's Blog

Hier geef ik mijn mening. Don't like it? Don't read it!

Romantisch Dagje Amsterdam: 7 Tips

Ga eens samen met je partner een romantisch dagje naar onze hoofdstad, MIJN STAD. Amsterdam kent vele plekken, maar ook activiteiten waar je samen met je partner jezelf kunt vermaken. Geniet van de prachtige grachten, ga picknicken in het park of doe samen een workshop chocolade maken. Oké eerlijk toegeven, het is geen Parijs, maar Amsterdam is zeker een romantische stad. Geniet van elkaar en kies voor een dagje Amsterdam.

Tip 1. Picknicken in het park

Er is niet romantischer dan samen met je partner te gaan picknicken in één van de vele parken die Amsterdam rijk is. Een echte aanrader is het Vondelpark, de plek in Amsterdam waar het leven op volle toeren draait. Verliefde stelletjes, sportende mensen, werkafspraken, fietsers en nog veel meer. Vul de tas vol met lekkernijen en vergeet natuurlijk ook een kleedje niet. Maak thuis een paar heerlijke sandwiches klaar met een salade en vergeet vooral het flesje wijn niet. Koop wat LED kaarsjes, deze zijn veilig voor in het park en geeft een extra romantische sfeer.

Tip 2. Uit eten, maar dan op een verrassende manier

Willen jullie heerlijk met zijn tweeën uit eten maar weten jullie niet op welke locatie en of willen jullie eens iets anders? Kies dan eens voor SurpriSeat. Dit is een bedrijf dat een restaurant voor jou uitkiest. Twee uur voordat je gaat eten krijg je een e-mail met daarin de naam van het restaurant en natuurlijk de locatie. Het bedrijf regelt de reservering voor jullie, daar hoef je dus niet meer over na te denken. Op deze manier bouw je wat extra spanning op en ontdekt je wellicht een geheel nieuwe keuken. Mijn vriendin Marilyn probeerde dit al en vond het geweldig, én spannend!

amsterdam grachten

Tip 3. Varen door de grachten

Hand in hand genieten van een rondvaart door de grachten in onze Hoofdstad. Hoe leuk is dat? Er is volop keus dus er is altijd plek. Je kunt er voor kiezen om in de avond een rondvaart te doen als de zon bijna ondergaat. Onder genot van een goed glas wijn kijken jullie naar de zonsondergang. Met een rondvaart leer je ook nog eens de must see hotspots van Amsterdam kennen. Een activiteit die iedere toerist wel eens moet hebben gedaan. Je kan ook kiezen om een bootje te huren en op eigen houtje de grachten te gaan ontdekken.

romantisch dagje amsterdamTip 4. Samen chocolade maken

Als je je handjes wat meer wilt laten wapperen en jullie gek zijn op zoetigheid kun je ook eens op bezoek bij Patisserie Tout. Hier kun je een workshop boeken waarbij je je eigen bonbons kunt maken maar ook macarons. Samen lekker kliederen met chocolade of elkaar uitdagen wie de lekkerste macaron kan maken. Als de workshop ten einde is kunnen jullie gaan smullen van je eigen gemaakte zoetigheid. Zorg ervoor dat je de workshop tijdig reserveert van ze zitten vaak snel vol. Combineer het met een lekker theetje van één van onze leukste theeshops, en je bent helemaal ready to go!

Tip 5. Stap het huwelijksbootje in voor één dag

Ervaar eens hoe het is om getrouwd te zijn samen met je partner. Een goede oefening voor later. Wed and Walk geeft je de mogelijkheid om te trouwen voor één dag. Het is net echt. De vrouw kan allerlei verschillende trouwjurken passen en uiteindelijk de mooiste uitkiezen. De man kiest natuurlijk een passend pak. Ook kun je al je wensen doorgeven, jullie favoriete muziek, eventuele hapjes enzovoort. Zoals bij een echte bruiloft is er ook een ceremoniemeester aanwezig. Zeg elkaar het ja woord en doe bij elkaar de ring om. Die ringen zijn trouwens een leuke souvenir want deze mag je mee naar huis nemen. Zo wordt het een dag om nooit meer te vergeten. Kunnen jullie je daarna echt gaan verloven.

Tip 6. Eten in het donker

Dit klinkt misschien gek, maar het is een activiteit die je gedaan moet hebben als je in Amsterdam bent. Eten is het donker. Restaurant Ctaste biedt deze mogelijkheid. Het moment van binnenkomen ben je al gelijk in het donker. Het personeel begeleid je zo goed mogelijk naar je tafel waar je jullie samen heerlijk gaan dineren. Het draait allemaal om proeven, want je ziet echt niets. Andere gasten die in het restaurant kunnen jou niet zien, maar jij hun ook niet. Dus je kunt stiekem allerlei spannende dingen met je partner uitspoken.

Tip 7. Overnachten in Amsterdam

Hoe leuk is het om de dag in Amsterdam te eindigen met een romantische hotelovernachting. De stad kent een heleboel hotels. Van budget- tot luxe hotels. Samen nog even heerlijk borrelen aan de bar en samen de dag doornemen. Als je eens wilt kiezen voor een extra speciale overnachting boek dan eens het Faralda Crane hotel. Dit is een hotel in een hijskraan met uitzicht over Amsterdam. Stap samen de jacuzzi in en geniet van het uitzicht. Ik moet je wel even waarschuwen, het is flink aan de prijzige kant. Volgens het filmpje hieronder is het het duurste hotel in Amsterdam, maar de experts van VakantieDatabank lieten al weten dat dat zeker en vast niet het geval is!

Craig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven