Craig's Blog

Hier geef ik mijn mening. Don't like it? Don't read it!

Waarom is vastgoed zo duur in Amsterdam?

Wie wilt er nu niet wonen in Amsterdam? Deze historische hoofdstad is niet alleen prachtig vanwege de pittoreske huizen, maar ook erg aantrekkelijk vanwege het werkaanbod. Maar het vinden van een woning in deze hoofdstad is nog niet zo eenvoudig. Of je er nu zelf wilt wonen of een woning wilt kopen als investering, vastgoed is bijzonder prijzig in Amsterdam. Wil je weten waarom je altijd zo’n hoge prijs voor vastgoed betaalt in Amsterdam? In dit artikel lees je vier redenen waarom woningen in Amsterdam zo duur is.

Amsterdam VastgoedVraag en aanbod

De eerste reden is dat er een hoge vraag is naar woningen in Amsterdam, maar het aanbod beperkt is. Niet alleen expats willen hier woningen, maar ook studenten, werkenden en jonge gezinnen. Amsterdam is een bijzonder diverse stad qua inwoners. Veel mensen willen hier wonen, waardoor er een hoge vraag is. Wanneer het aanbod niet kan voldoen aan deze vraag, schieten de prijzen automatisch omhoog. Ondanks de bouw van vele nieuwe appartementen en woningen, blijft de vraag hoger van het aanbod voor woningen in Amsterdam.

Internationale aanvraag

Niet alleen vinden Nederlanders Amsterdam een fijne plek om te wonen, ook internationaal staat het hoog op de verlanglijst van veleAmsterdam Wonen wooneigenaren. Niet alleen is Amsterdam een perfecte stad voor een citytrip, maar ook willen veel internationals hier langer wonen. Dit komt doordat Amsterdam vele mogelijkheden biedt qua werk en hier vele internationale bedrijven zijn gevestigd. Amsterdam ligt ook op steenworpafstand van een vliegveld en heeft goede verbindingen qua openbaar vervoer. Binnen een uur ben je met het vliegtuig in London en per trein ben je zo in Berlijn. Hierdoor is het ook voor mensen buiten Nederland een bijzonder aantrekkelijke stad om te wonen en te werken.

Die buitenlandse interesse is er ook vaak van vastgoedinvesteerders die de prijzen de lucht in duwen. Dat is een voordeel voor de bestaande eigenaars; maar een groot nadeel voor de mensen die zich in de stad willen vestigen, natuurlijk.

Relatief klein

Amsterdam is relatief niet zo’n hele grote stad qua oppervlakte. Doordat in het centrum veelal historische gebouwen staan, geniet je hier dus ook van minder bewoning per vierkante meter. Hoe verder je van het historische centrum vandaan gaat, des te meer appartementscomplexen je tegenkomt. Doordat de stad eigenlijk niet zo heel groot is en er weinig hoogbouw in het stadscentrum is, zijn er dus minder woonplekken beschikbaar. De plekken die er zijn, zijn bijzonder populair en hier hangt dus een behoorlijk prijskaartje aan.

Amsterdam HuizenPopulaire stad

Wellicht een van de voornaamste redenen dat Amsterdam zo duur is, is vanwege het feit dat het een populaire stad is. Veel mensen willen hier wonen en er is veel te doen. Wanneer een stad in trek is, zijn de huurprijzen of de koopprijzen direct een stuk hoger. Wil jij in Amsterdam wonen of werken, maar niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je het beste in een stad naast Amsterdam wonen. Hier zijn de prijzen een stuk aantrekkelijker en ben je alsnog met openbaar vervoer zo in Amsterdam.

Amsterdam is een van de populairste steden van Europa. Niet alleen voor Nederlanders is Amsterdam een toplocatie om te wonen, maar ook internationaal is er veel vraag naar vastgoed in Amsterdam. Vanwege een beperkt aanbod, rijzen de prijzen al gauw de pan uit.

 

Craig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven